ULTRAMARATON
VIA TRANSILVANICA

Concurenții de la ultramaraton sunt rugați să ajungă în Campusul Tășuleasa Social cel târziu în 18 iunie 2021, ora 10:00, pentru preluarea kit-ului de concurs și ședința tehnică. De aici vor fi preluați de organizatori și transportați la Putna. Startul ultramaratonului se va da la ora 18:00 în dreptul primei borne a traseului Via Transilvanica, în fața Mănăstirii Putna.

Descriere traseu: 

Prima porțiune de 24 de km trece prin pădure cu o urcare și o coborâre ușoare până în Sucevița, de dificultate medie. După Sucevița urmează o urcare abruptă din satul Spărturi până în Poiana Coreta, apoi o coborâre spre Fundul Moldovei care este abruptă și necesită atenție sporită. Din Fundul Moldovei dificultatea traseului este medie, cu urcări abrupte, dar scurte, prin pădure, pe drumuri forestiere și prin poieni frumoase, trecând prin Pasul Mestecăniș. Aici este jumătatea traseului, este și punctul în care concurenții trebuie să ajungă în maximum 20 ore, iar cei care nu se încadrează în timp vor fi descalificați, opriți și transportați în Campusul Tășuleasa Social. 

 

Traseul continuă spre Vatra Dornei, iar apoi pe lângă pârtia de schi, cu câteva urcări și coborâri prin pădure, urmate de o bucată de traseu ușor pe drum forestier. După Lunca Ilvei urmează o urcare prelungită, mai dificilă, până în Poiana lui Gălan. Ultimii 14 kilometri spre linia de finish parcurg curba de nivel, cu mici urcări și coborâri prin pădure și apoi pe drum forestier, cu dificultate medie.

Traseul în întregime este marcat cu borne de andezit, la fiecare kilometru, dar există și alte marcaje și stâlpi indicatori, semne pe copaci - un „T” portocaliu, într-un cerc portocaliu, pe o bulină albă.

Diferența de nivel este de 6.316 m, iar altitudinea maximă pe traseu este de 1.300 m.

Există trei puncte de control importante unde se pot acorda descalificări în funcție de timpul în care se ajunge acolo. Unul este punctul de control intermediar din Pasul Mestecăniș, la kilometrul 80, unde termenul de maxim este de 20 ore. Cei care nu se încadrează în acest timp vor fi opriți. Al doilea punct este în Poiana Stampei unde concurenții trebuie să ajungă în maxim 30 de ore, unde, la fel, concurenții care nu se încadrează vor fi opriți, iar ultimul este la finish, unde termenul maxim pentru terminarea acestei probe este 40 de ore.

Fișierul gpx cu traseul îl puteți descărca mai jos.

La această probă se pot înscrie doar sportivii care au mai participat la o cursă de peste 80 km în ultimii trei ani. Menționarea acestei curse va fi obligatorie în formularul de înscriere.

Puncte de hidratare:
Sucevița
Vatra Moldoviței
Pasul Mestecăniș
Vatra Dornei
Poiana Stampei
Lunca Ilvei
Tășuleasa Social

Fiecare punct de control dispune de apă și gustări. Este necesar ca fiecare participant să treacă prin fiecare punct de control. Orice evitare a lor atrage descalificarea. După înregistrare, vă rugăm să vă asigurați că ați completat și aduceți cu dumneavoastră declarația atașată.