REGULAMENT

Acest regulament se aplică pentru competiția Via Transilvanica 3.0, 24 august 2024, organizată de Asociația TĂȘULEASA SOCIAL.

Dragi sportivi, dorim să vă aducem la cunoștință câteva aspecte legate de înscrierea/validarea la competiția Via Transilvanica Maraton. Înscrierea se va putea face direct pe site-ul nostru, prin platforma 42 km.

Drept urmare sportivii care se înscriu trebuie să își validează înscrierea prin achitarea taxei de participare aferentă competiției la care s-au înscris, în termenul celor 3 zile calendaristice acordate, în caz contrar înscrierea acestora va fi invalidată și ștearsă. O să mai fie posibilă o singură dată înscrierea după această etapă, cu validarea în termen util.

Competitorii/ Sportivii/ Participnții participanți, care din diverse motive, nu o să mai poată participa la competiția Via Transilvanica Maraton au posibilitatea de a uza de dreptul legal de retragere într-un termen de 14 zile de la înscriere.

Înainte de expirarea perioadei de retragere, competitorul/ sportivul înscris informează organizatorul  cu privire la decizia sa de retragere din contract.

 

În acest scop, competitorul/sportivul poate alege una dintre următoarele variante: 

a) de a folosi modelul de formular de retragere prevăzut în partea B din anexa la OUG nr. 34/2014; 

b) de a face orice altă declaraţie neechivocă în care îşi exprimă decizia de retragere din contract.

Declarația de retragere va conține obligatoriu și contul bancar din care s-a efectual plata taxei și/sau în care se dorește restituirea taxei de înscriere și va fi înaintată printr-un e-mail la adresa maraton@viatransilvanica.com.

Organizatorul va comunica competitorului/ sportivului care a uzat de dreptul de retragere în termenul de 14 zile de la înscriere, fără întârziere, pe un suport durabil, confirmarea de primire a formularului de retragere iar într-un termen de 14 zile de la primirea comunicării de retragere va returna competitorului/sportivului integral suma achitată cu titlu de taxă de participare.

 

În acest scop, competitorul/sportivul poate alege una dintre următoarele variante: 

a) de a folosi modelul de formular de retragere prevăzut în partea B din anexa la OUG nr. 34/2014; 

b) de a face orice altă declaraţie neechivocă în care îşi exprimă decizia de retragere din contract.

Declarația de retragere va conține obligatoriu și contul bancar din care s-a efectual plata taxei și/sau în care se dorește restituirea taxei de înscriere și va fi înaintată printr-un e-mail la adresa maraton@viatransilvanica.com.

Organizatorul va comunica competitorului/ sportivului care a uzat de dreptul de retragere în termenul de 14 zile de la înscriere, fără întârziere, pe un suport durabil, confirmarea de primire a formularului de retragere iar într-un termen de 14 zile de la primirea comunicării de retragere va returna competitorului/sportivului integral suma achitată cu titlu de taxă de participare.

 

CARACTERISTICILE COMPETIȚIEI

PROGRAM - 24 AUGUST 2024 

  1.  Predarea kit-urilor de concurs:            8:00 - cu 15 minute înaintea startul probei respective
  2.  Preluarea copiilor pentru activitățile sportive: înaintea startului fiecărei probe
  3.  Start probe:
  • E-bike                    9:00
  • Mountain-bike      9:15
  • Maraton                9:30
  • Semimaraton       9:45
  • Cros                    10:00
  • Drumeție            10:15
  1.  Servirea mese,: începând cu     12:00
  2.  Lansare Ghidul biciclistului pe VTpowered by GARMIN  17:30
  3.  Festivitatea de premiere și tombola    18:00
  4.  Filmul „Apă și Talpă”      20:30

Sunteți curioși să aflați care au fost cele mai mari provocări pe care le-au avut de trecut Tibi Useriu și tovarășii săi experimentați în curse de anduranță în timpul alergării de pe Via Transilvanica de la Putna la Drobeta-Turnu Severin? Rămâneți să vizionați filmul „Apă și Talpă”!

ÎNSCRIERE

Perioada înscrierilor este din 1.01.2024 până în 10.07.2024. Înscrierea la Via Transilvanica Maraton se face completând formularul on-line din secțiunea înscriere. Deoarece avem un număr limitat de locuri, vom opri înscrierile în momentul în care aceste locuri vor fi ocupate.

Pentru a putea participa la ediția din 2024, concurenții trebuie să plătească o taxă de participare. Aceasta se poate plăti cu cardul sau se virează în contul  RO13BTRLRONCRT0025410804 (Banca Transilvania, titular cont Asociația Tășuleasa Social).

Taxele sunt:

– pentru maraton taxa este de 250 lei

– pentru mountain-bike taxa este de 250 lei

– pentru e-bike taxa este de 250 lei

– pentru semimaraton taxa este de 200 lei

– pentru cros taxa este de 150 lei

– pentru drumeție este 50 lei

Toți participanții se vor înscrie precizând proba la care vor lua parte: maraton, semimaraton, mountain-bike și cros.

Înscrierea la maraton și semimaraton se va face pe categorii de vârstă. În cazul în care numărul de participanți la o categorie de vârstă va fi mai mic de 10, organizatorul va decide comasarea unor grupe. 

Conținut kit-ului pentru alergători:

  • număr de concurs
  • produse de nutriție
  • sacoșă
  • voucher de masă
  • asistență de prim-ajutor
  • acces la punctele de hidratare

Drumeții beneficiază de:

  • ghid însoțitor
  • voucher de masă
  • asistență de prim-ajutor
  • acces la punctele de hidratare

Returnarea banilor

În cazul în care un competitor/sportiv înscris și validat în competiție, din diverse motive nu mai poate participa la competiție și a uzat de dreptul legal de retragere într-un termen de 14 zile de la înscriere, respectiv dacă  înainte de expirarea perioadei de retragere, competitorul/sportivul înscris a informat organizatorul  cu privire la decizia sa de retragere din contract în una din modalitățile expuse mai sus, Organizatorul va returna competitorului/sportivului integral suma achitată cu titlu de taxă de participare într-un termen de 14 zile de la primirea comunicării de retragere, în contul din care acesta a făcut plata.   

Competitorii/Sportivii înscriși  care au plătit taxa de participare dar înțeleg să se retragă sau să nu mai participe la competiție,  dar care însă nu au uzat de dreptul legal de retragere în termenul legal de 14 zile de la înscriere beneficiază din partea Organizatorului de posibilitatea de a i se returna 50% din taxa de înscriere, sub condiția de a informa despre renunțare pe organizator înainte cu cel puțin 30 de zile de data stabilită a competiției și să-i solicite în mod expres organizatorului restituirea a cuantumului aferent procentului de 50% din taxa de înscriere achitată, cu arătarea contului în care se va trimite suma aferentă.

În măsura în care, însă, competitorul/sportivul renunțător nu  formulează o solicitare expresă în condițiile arătate anterior, Organizatorul apreciază această lipsă de diligență ca o intenție din partea renunțătorului ca suma aferentă procentului de 50% din taxa de înscriere de a o ceda cu titlu de sponsorizare Organizatorului.

Competitorii/Sportivii înscriși  care au plătit taxa de participare dar care înțeleg să se retragă sau să nu mai participe la competiție, pot transmite dreptul de participare la competiție unei alte persoane care îndeplinește condițiile de participare  aferente înscrierii inițiale, fără posibilitatea restituirii integrale sau parțiale a taxei de participare, sub condiția de a informa  în scris înainte cu cel puțin 30 de zile de data stabilită a competiției pe Organizator  la adresa de e-mail maraton@viatransilvanica.com, despre aceasta și despre persoana căreia i-a transmis dreptul de participare. 

În cazul anulării competiției (în perioada de după încheierea înscrierilor și cea aferentă desfășurării competiției, în măsura în care competiția nu poate fi reprogramată) din motive care nu depind de organizator sau în situație de forţă majoră, dat fiind investițiile și pregătirile pe care Organizatorul le-a efectuat deja, taxa de înscriere se va returna în proporție de 50 %.

Echipament necesar:

– Încălțăminte de trekking sau alergare montană pe teren accidentat (obligatoriu)

– Rucsac sau borsetă (recomandat)

– Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mâneca lungă (recomandat)

– Telefon mobil funcțional (obligatoriu)

– Bețe de trekking (recomandat)

– Bidon de apă (obligatoriu)

– Bentiță / căciulă / șapcă (recomandat)

– Număr de concurs (obligatoriu, va fi distribuit de către organizatori)

Numărul de concurs trebuie să fie atașat în față și, în mod obligatoriu, trebuie să fie vizibil pe toată perioada concursului. După terminarea competiției clasamentele vor fi disponibile online în zilele următoare cursei. Dacă 2 concurenți ajung în același timp la Sosire, unul va primi premiul pentru locul x, iar celălalt pentru locul x+1. Punctele de susținere vor fi marcate corespunzător și vor fi vizibile. Punctele de control trebuie să fie parcurse în ordinea crescătoare a numărului lor.

Pentru participanții la proba de mountain-bike și e-bike:

- Casca de ciclism este OBLIGATORIE pentru toate categoriile de concurenți.

- La proba de mountain-bike vor fi permise numai bicicletele de tip mountain-bike cu roţi de 26, 27.5 sau 29, în stare bună de funcţionare. Nu este permisă participarea cu biciclete electrice. Acestea vor putea participa doar la cursa de e-bike.

- Numerele de concurs vor fi montate pe bicicletă, în față, și nu vor fi înlăturate decât după trecerea liniei de sosire (sau în caz de abandon).

- Concurenții pot repara sau înlocui orice piesă cu excepția cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, concurenții trebuie să treacă linia de sosire cu același cadru și același număr pe ghidon.

- În cazul unei pene, a unor defecțiuni sau a unei opriri, concurentul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să-și rezolve problema într-un loc sigur.

Dacă doriți alte informații ne puteți scrie pe adresa de email maraton@viatransilvanica.com.

Competitorii/Sportivii înscriși  care au plătit taxa de participare dar care înțeleg să se retragă sau să nu mai participe la competiție, pot transmite dreptul de participare la competiție unei alte persoane care îndeplinește condițiile de participare  aferente înscrierii inițiale, fără posibilitatea restituirii integrale sau parțiale a taxei de participare, sub condiția de a informa  în scris înainte cu cel puțin 30 de zile de data stabilită a competiției pe Organizator  la adresa de e-mail maraton@viatransilvanica.com, despre aceasta și despre persoana căreia i-a transmis dreptul de participare. 

În cazul anulării competiției (în perioada de după încheierea înscrierilor și cea aferentă desfășurării competiției, în măsura în care competiția nu poate fi reprogramată) din motive care nu depind de organizator sau în situație de forţă majoră, dat fiind investițiile și pregătirile pe care Organizatorul le-a efectuat deja, taxa de înscriere se va returna în proporție de 50 %.

Echipament necesar:

– Încălțăminte de trekking sau alergare montană pe teren accidentat (obligatoriu)

– Rucsac sau borsetă (recomandat)

– Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mâneca lungă (recomandat)

– Telefon mobil funcțional (obligatoriu)

– Bețe de trekking (recomandat)

– Bidon de apă (obligatoriu)

– Bentiță / căciulă / șapcă (recomandat)

– Număr de concurs (obligatoriu, va fi distribuit de către organizatori)

Numărul de concurs trebuie să fie atașat în față și, în mod obligatoriu, trebuie să fie vizibil pe toată perioada concursului. După terminarea competiției clasamentele vor fi disponibile online în zilele următoare cursei. Dacă 2 concurenți ajung în același timp la Sosire, unul va primi premiul pentru locul x, iar celălalt pentru locul x+1. Punctele de susținere vor fi marcate corespunzător și vor fi vizibile. Punctele de control trebuie să fie parcurse în ordinea crescătoare a numărului lor.

Pentru participanții la proba de mountain-bike și e-bike:

- Casca de ciclism este OBLIGATORIE pentru toate categoriile de concurenți.

- La proba de mountain-bike vor fi permise numai bicicletele de tip mountain-bike cu roţi de 26, 27.5 sau 29, în stare bună de funcţionare. Nu este permisă participarea cu biciclete electrice. Acestea vor putea participa doar la cursa de e-bike.

- Numerele de concurs vor fi montate pe bicicletă, în față, și nu vor fi înlăturate decât după trecerea liniei de sosire (sau în caz de abandon).

- Concurenții pot repara sau înlocui orice piesă cu excepția cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, concurenții trebuie să treacă linia de sosire cu același cadru și același număr pe ghidon.

- În cazul unei pene, a unor defecțiuni sau a unei opriri, concurentul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să-și rezolve problema într-un loc sigur.

Dacă doriți alte informații ne puteți scrie pe adresa de email maraton@viatransilvanica.com.

CONDIȚII GENERALE

Oprirea / retragerea din cursă:
Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

– s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;

– depășirea timpului limită intermediar;

– situații excepționale;

*Orice participant care nu mai poate/nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze imediat pe organizatori, la start, la punctele de control, la sosire.

Penalizări/ Descalificare:

– aruncarea pe traseu a produselor consumate și/sau a altor gunoaie este complet INTERZISĂ, zonele vor fi strict monitorizate de voluntari/arbitri;

– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu;

– ratarea unui punct de control;

– nerespectarea regulilor competiției;

– comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane;

– modificarea sau schimbarea numerelor de concurs;

Timpi limită pentru probe:
Concurenții trebuie să se încadreze, în funcție de probă, în următorii timpi:

– 7 ore maxim pentru maraton;

– 5 ore maxim pentru semimaraton;

– 3 ore maxim pentru cros;

– 6 ore maxim pentru mountain-bike;

– 3 ore maxim pentru e-bike.

Modificarea traseului de către organizatori sau anularea cursei:

Organizatorul Tășuleasa Social își rezervă dreptul de a modifica programul și/sau traseul curselor VMT în cazul în care vremea nu permite desfășurarea concursului în condiții de siguranță pentru participanți (de exemplu, furtună cu fulgere și trăznete) sau în alte cazuri deosebite. De asemenea, în situații excepționale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înștiințarea în prealabil a celor înscriși.

Antidoping:
Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice înscrierea și participarea la competiție a sportivilor care au fost depistați pozitiv de către Agenția Națională Anti-Doping sau de oricare altă instituție anti-doping acreditată și apoi au fost sancționați, chiar dacă aceștia au terminat perioada de suspendare. 

Sportivii care au beneficiat de recompense financiare și care vor fi depistați pozitiv și apoi suspendați de către orice instituție anti-doping acreditată în următoarele șase luni de la finalul cursei se angajează să returneze premiile oferite pentru rezultatul obținut. Căutăm soluții ca pe viitor să putem introduce și teste anti-doping care să fie realizate de instituții acreditate.

Siguranța:
Orice accident în care sunt implicați participanții de la Via Transilvanica Maraton, survenit în timpul desfășurării concursului ca urmare a nerespectării regulilor de concurs și/sau de conduită în trafic impuse de lege va fi sub responsabilitatea celor implicați în accident. Sportivii sunt direct responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorii nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care un concurent se rănește sau se accidentează. Va exista în zona de start și în zona de sosire câte o ambulanță, iar pe parcursul traseului câteva puncte de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgență în caz de nevoie. Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul concursului. Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la eveniment aceștia acceptă implicit că materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului, a proiectului Via Transilvanica și a Asociației Tășuleasa Social.

Vor fi două puncte de hidratare pentru proba semimaraton, patru puncte de hidratare pentru maraton și mountain-bike: revitalizare, orientare, hidratare, control; apă oferită pe traseu și în zona de Start/Sosire; clasament provizoriu imediat după cursă, clasament final online după 24 ore.

Se acordă o medalie de finalist pentru toți cei care termină cursele în timpul indicat.

Vor fi prezenți câte o ambulanță la Start și Finish, Serviciul Salvamont, Jandarmerie Montană și voluntari cu cunoștințe și kituri de prim-ajutor la fiecare punct de revitalizare de pe traseu.

Se va servi mâncare caldă după concurs, la finish line-ul concursului, în Campusul Tășuleasa Social din Piatra Fântânele.

Important!!!

Înainte de a lua Startul pentru Via Transilvanica Maraton, fiecare participant care nu a fost prezent la ședința tehnică își mai poate ridica kit-ul de la punctul de start și trebuie să completeze Declarația de participare pe propria răspundere, descărcată de pe site sau primită de la organizatori la fața locului și să o înmâneze organizatorilor completată și în același timp să prezinte un act de identitate. Prin participarea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia.

Siguranța:
Orice accident în care sunt implicați participanții de la Via Transilvanica Maraton, survenit în timpul desfășurării concursului ca urmare a nerespectării regulilor de concurs și/sau de conduită în trafic impuse de lege va fi sub responsabilitatea celor implicați în accident. Sportivii sunt direct responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorii nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care un concurent se rănește sau se accidentează. Va exista în zona de start și în zona de sosire câte o ambulanță, iar pe parcursul traseului câteva puncte de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgență în caz de nevoie. Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul concursului. Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la eveniment aceștia acceptă implicit că materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului, a proiectului Via Transilvanica și a Asociației Tășuleasa Social.

Vor fi două puncte de hidratare pentru proba semimaraton, patru puncte de hidratare pentru maraton și mountain-bike: revitalizare, orientare, hidratare, control; apă oferită pe traseu și în zona de Start/Sosire; clasament provizoriu imediat după cursă, clasament final online după 24 ore.

Se acordă o medalie de finalist pentru toți cei care termină cursele în timpul indicat.

Vor fi prezenți câte o ambulanță la Start și Finish, Serviciul Salvamont, Jandarmerie Montană și voluntari cu cunoștințe și kituri de prim-ajutor la fiecare punct de revitalizare de pe traseu.

Se va servi mâncare caldă după concurs, la finish line-ul concursului, în Campusul Tășuleasa Social din Piatra Fântânele.

Important!!!

Înainte de a lua Startul pentru Via Transilvanica Maraton, fiecare participant care nu a fost prezent la ședința tehnică își mai poate ridica kit-ul de la punctul de start și trebuie să completeze Declarația de participare pe propria răspundere, descărcată de pe site sau primită de la organizatori la fața locului și să o înmâneze organizatorilor completată și în același timp să prezinte un act de identitate. Prin participarea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia.